KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

dinsdag 19 januari 2010

aromatherapie

Al een tijdlang probeer ik me te verdiepen in aromatherapie. Maar om één of andere reden slaagde ik er niet in verder te komen dan Eucalyptus of Lavendel te verdampen in de waterbakjes aan de verwarming :-(. Vorig jaar had ik me nogthans geïnformeerd bij een herboriste hier in de buurt en ik had me zelfs voorgenomen een korte cursus hiervoor bij Syntra te volgen. Maar aangezien ik terzelfdertijd ook een cursus als compostmeester volgde, werd dit idee alweer op de lange baan geschoven. Tot eerder deze week. Op de blog van Moeke Sabine las ik haar ervaringen met aromatherapie. Ze mailde me een intressante uiteenzetting door voor gebruik bij babies en peuters en zo ging de bal opnieuw aan het rollen.
Morgen ga ik dus samen met een vriendin-collega naar Aalst, naar de Essenza winkel, om een streamer en enkele oliën te kopen. Meteen kan ik ook effe informeren naar de Duindoornhandcrème van Weleda, die me, alweer door Moeke Sabine, werd aangeraden. Sedert de sneeuwvloed van de voorbije weken heb ik enorm last van droge, ruwe handen. Als je overdag (breng- en haalmoment kinderen) tot 6x toe de gang en deels de woonkamer dweilt en 's avonds alles nog eens een grondige beurt geeft, dit allemaal zonder handschoenen -want daarmee kan ik niet werken-, dan liggen je handen soms tot bloedens toe open. Een beetje extra verzorging is dan ook welkom. Alle handcrèmes die ik had geprobeerd, lieten een ernorm vette laag na. Collega's raadden me de crème van Weleda aan.
Morgen dus shoppen geblazen ... :-)
Hou je klaar Elke :-) :-) :-)

2 opmerkingen:

Huize steen zei

Ha even lekker shoppen is altijd leuk :-) En van die handen daar heb ik ook last van de scheuren schieten erin zeg maar. Ik gebruik daarvoor herôme intensive cream for chapped skin.

Maureen zei

Ik ben razend benieuwd om te horen wat je allemaal ontdekt hebt!