KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

donderdag 25 november 2010

En toen was ie er ...

... de eerste sneeuw !!!

Menig facebook gebruiker zou nu op de 'vind ik leuk'-knop drukken. Ik dus niet !!! Ik vind sneeuw helemaal niet leuk. Zeker geen smeltende drek zoals vandaag. Tijdens de busrit, tussen 7u40 en 8u10, viel hij met bakken uit de lucht! Gelukkig bleef hij niet liggen en verliep het verkeer vlotjes.
Terug op school, begon ik me te ergeren, werd ik zelfs boos. Blijkbaar vonden de kindjes het leuk om in de 'sneeuw' te spelen. Ik kan dat echt wel begrijpen hoor, maar dit was meer 'ijsregen' ipv sneeuw. Kletsnat werd je ervan. Tuurlijk houden de kinderen er geen rekening mee dat ze hun jas ook nog moeten dragen tijdens de speeltijden en de middagpauze. De handschoenen gaan doodleuk de jaszak in, doordrenkt van die vieze brij.
Is het verantwoord kinderen hierin te laten spelen? Ik vind van niet! Ik heb de mijne dan ook aangemaand onder het afdak te spelen. Werd ik effe weggebliksemd en bekeken als een alien door mening ouder. 'Laat die kinderen toch plezier maken', dachten/zeiden ze. Zelfs de leerkracht van toezicht ondernam niks om de kinderen zo veel mogelijk droog onder het afdak te houden ... :-( Misschien gokken ze erop volgende week maar op halve kracht te moeten draaien ... als de helft van de klas ziek is ... ? :-(
We zullen wel zien wat de middagpauze brengt ... dan heb ik toezicht ...

Laat ons duidelijk zijn: ik heb niks tegen sneeuw (als ik er niet door moet en lekker binnen kan blijven). De kids mogen er naar hartelust in ravotten ... als het stevige sneeuw is en ... als ze zich nadien zo snel mogelijk kunnen herkleden.

Omstreeks 8u45 kwam ik thuis en nam ik nog enkele foto'tjes (zoals jullie zien, er ligt niet veel sneeuw -hoewel hij met bakken  uit de lucht viel- omdat het zo'n smeltende smurrie was)

3 opmerkingen:

Aritha Vermeulen zei

Ik hou ook niet van die natte sneeuw! Ze worden er kletsnat van. Laat het dan maar echt sneeuwen.

plukdedagsandra zei

Deze avond was het weer van dat hé. Net in het spitsuur weer!

Mira zei

Bij jullie heeft het precies wat feller gesneeuwd!