KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

maandag 30 november 2009

YES YES YES !!! We've got a Rambler !!!

Diegenen die Moeke Vera een beetje kennen, wisten dat deze verrassing niet kon uitblijven. Thuiszitten tussen 4 muren is niks voor mij. Laat mij maar lekker genieten van de gezonde buitenlucht. Lekker warm ingeduffeld erop uit trekken. De wind voelen waaien, het zonnetje voelen schijnen, ... meeleven met de seizoenen, ZALIG !!!
Bij goed weer er elke dag even - dat hoeft niet echt lang te zijn, soms volstaat een blokje om - op uit trekken om een frisse neus te halen en zo weer een energieboost te krijgen om de dag door te komen ... HEERLIJK !!!
Vorige week dan een unieke kans. Een collega die stopte verkocht haar Rambler Explorer. Enkele mailberichtjes later kwamen we tot een akkoord en uiteindelijk werd onze 'luxe bolderwagen' zaterdagmiddag geleverd ...

(*** Dat we vaak buiten vertoeven, is ook één van de punten waar ik op 'hamer' tijdens het kennismakingsgesprek met de ouders van toekomstige opvangkindjes. Ik kan het belang van het 'gezond'buiten zijn, niet genoeg benadrukken. In de herst en winter wandelen, in de lente en zomer lekker de tuin in, ... Vandaar ook mijn vraag naar de ouders toe hun kindje 's ochtends op tijd te brengen, zodat er genoeg tijd is voor activiteiten. Ook activiteiten binnenhuis: knutselen, voorlezen (samen boekjes kijken), ... noem maar op: samen spelen versterkt het groepsgevoel en zich goed voelen in een groep waar de meeste kindjes toch zo'n 2 jaar in doorbrengen, vind ik uiterst belangrijk. Vandaar deze vraag naar de ouders toe ...***)

Dus voortaan zullen we er vaak tussenuit trekken. Leuk op pad! En zo denken de opvangkindjes er ook over. Laat Moeke Vera die kar maar trekken, laat ze maar zwoegen. Wij zitten lekker knus. Wij gaan naar de schaapjes kijken, mèèèèèèèèèèèèèhhh en de koeien horen loeien, boooeeeeehhhhhhhhhh of de haan horen kraaien, kukelukuuuuuuuuuuuuuuuuuu, ... Je kan het zo gek niet bedenken of we hebben het gezien en gehoord. En natuurlijk ook nagebootst.
Onderweg zongen we ook 'in een klein stationnetje' en toen Gracia in slaap viel: 'slaap kindjes slaap' ...
Vreemd genoeg ontstond er halverwege de rit ook een discussie ... over geld ... over geld hoor ik u denken ... toch wel, maar daarover straks meer ...

Nu eerst meegenieten van onze nieuwe aanwinst:5 opmerkingen:

Maureen zei

Hey Vera,
Super zo'n kar!!! Ik weet 100 % zeker dat Femke er zich helemaal goed bij gaat voelen. En van dat "buiten" zijn, dat is één van de zovele redenen waarom wij zo blij zijn dat onze kleine meid door jou opgevangen wordt!!!!
Blijf vooral zo voortdoen!

knutsel Rein zei

Waaw, dat is super zeg!
veel plezier ermee!

plukdedagsandra zei

Wauw Vera. Gewoon een superkar!

Heb je hem tweedehands gekocht.

Ons onthaalmoeke wil ook zo'n kar en geeft op 20/12 een pannenkoekenfestijn om het te kunnen kopen. Ik vind dat echt gaaf onthaalmoekes die met hart en ziel hun werk doen. En dan zulke dingen organiseren.

Veel plezier met jullie kar.

krisje zei

hey !! Super die kar eh! Ik zou er ook zo graag één hebben voor in de opvang want dan kunnen we nog wat meer buiten gaan. Geniet er van !
Groetjes,
Krisje

Sabine zei

heel leuk! Veel wandelplezier!