KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

dinsdag 24 november 2009

enkele kiekjes ...

Vandaag weer een leuke, drukke dag. Moeke Vera mocht 6 kleine kadeekes (Kiara, Femke, Victoria, Gracia, Audrey en Stacey) verwelkomen. Een heuse meisjes-dag.
In de voormiddag werd er vooral, hoe kan het ook anders :-), met de poppen gespeeld. Uitkleden, eten geven, poppenbilletjes schoonvegen en nieuwe luiers aandoen. De popjes werden met knuffels overladen en verwend vandaag.
Ook de Duplo Primo was in trek. Samen hebben we reuzehoge torens gemaakt en natuurlijk ook omvergegooid, tot groot jolijt van de peuters!
Het middagmaal, spinaziepuree met pangasius, viel ook bij iedereen in de smaak. 5 van de 6 kindjes vroegen een 2de portie. Flinke eters allemaal!
Na het eten, zong Moeke Vera het opruimliedje en werd er opgeruimd. Een karwei dat mits begeleiding en de nodige instructies bij de meeste kindjes al vrij vlot lukt.
Daarna volgde een verkwikkend middagdutje. Enkel Gracia had daar blijkbaar geen zin in ...
Het 4-uurtje werd in reuzetempo verorberd. Tijdens het 4-uurtje kon Moeke Vera een ontroerend tafereeltje vastleggen op foto. Audrey reikte haar kleine zus Stacey stukjes banaan aan met een vorkje. Schattig, maar vooral enorm vertederend. Echt een zorgzaam 'moederke' ons Audrey. Tutjes geven, troosten, voeden, allemaal heeft ze het in haar mars.
Na het gezellig samen tafelen, konden de kindjes opnieuw vrij spelen. De groteren speelden met de vormenhuisjes, kleurden wat of kropen gezellig tegen me aan terwijl ik een boekje voorlas. De kleinsten amuseerden zich met 'de babymand' (knuffels, rammelaars, activitykubussen ed) die inmiddels tegen de vlakte werd gegooid.
Het eerste kindje werd afgehaald omstreeks 16u30. Nadien volgden de ouders elkaar in snel tempo op. Tegen 17u40 was iedereen naar huis.
Snel met het gezin aan tafel en ...
natuurlijk de 'kiekjes van vandaag' posten, geniet maar mee:

1 opmerking:

Sabine zei

leuk zo een meisjesbende, hier zijn het allemaal jongens, op eentje na. De poppen komen er nog weinig aan te pas... het is hier een en al boerderij en bob de bouwer