KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

vrijdag 13 februari 2009

eerste contacten

gisterenavond zijn er ouders langsgeweest voor opvang en ik had de indruk dat het wel degelijk iets kon worden. Het ukje (een meisje - half Belgisch/Marokaans) wordt volgende maand geboren en zou rond 15 mei in opvang komen. Meteen een full-timerke (4dg/wk) !!! Voor de ouders was alles hier prima in orde, enkel de woensdag, waarop ik niet werk, zou een obstakel kunnen vormen.

Deze namiddag volgde een 2de gesprek. Voor mij stond een Afrikaanse mama, die PERFECT Nederlands sprak (chapeau !) met haar 17 maand oud dochtertje. Mama mia, wat een schatje ... meteen wist ik weer waarom ik zo'n zwak heb voor 'kleine zwarte meisjes'. Wat een lief, mooi en aanhankelijk ding. Toen de mama wou vertrekken, wou V. hier blijven ... als dat geen goed teken was. V. zou vanaf begin mei in opvang komen: eerst halve dagen, maar afhankelijk van de werksituatie van de mama, zouden dat snel volle dagen kunnen worden. Weerom werd er enkel in superlatieven gesproken ... een echt kinderparadijs, de kids zullen zich hier koning te rijk voelen, ... Wat een gestoef! Maar het deed in elk geval deugd: zoveel complimenten voor iemand nog van start moet gaan ... we zitten dus op de goeie weg.

Beide ouderparen beloofden maandag langs te gaan op de dienst om de papieren in orde te brengen (contracten te tekenen).
FINGERS CROSSED ! Want zoals collega OM's zullen beamen, kan een eerste indruk vaak misleidend zijn.

Wordt vervolgd ...

V-ke

2 opmerkingen:

Sabine zei

ik duim moeke v-ke!
Maar als ze het beloven zal het wel in orde komen zeker?

moeke V-ke zei

laat ons hopen hé ... dat zou al ne mooie start zijn : een full- en een part-timerke