KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

donderdag 3 februari 2011

de voorbije week

gebeurde er vanalles en niets:
Vrijdagochtend ging ik op controle bij de oogarts en kreeg meteen een 10/10 voor het zicht MET mijn lenzen. (en ik die dacht dat ik wel zou moeten verzwaren aangezien ik weinig kon lezen toen ons jongens hun oogtest deden)
's avonds ging ik uit ... jawel, ik ben blijven plakken ... een gezellig etentje met de ouderraad liep maar liefst uit tot 1u30. Gelukkig moest ik niet meer rijden. We gingen eten in de Pizzeria hier in de straat. En euh, laat ons zeggen dat ik niet enkel lekker gegeten had. Zo'n uitje was al jaaaaaaaaaaaaaren geleden en ik heb genoten :-)
Zaterdag ben ik met de jongens naar de markt getrokken. We kochten fruit en vlees (lekkere droge worsten - moeilijk te vinden, want we zijn nogal kieskeurig). Daarna gingen we langs in de sportwinkel. Tijdens een zwempartijtje slaagde één van de twins erin z'n zwembroek aan flarden te scheuren en aangezien er schoolzwemmen op het programma staat, was deze dringend aan vervanging toe. We kochten ook nog 4 trainingspakken (maatje te groot - voor volgend jaar). Thuis bleek echter dat de maat van de pull niet correspondeerde met de maat van de broek en we dus in de namiddag opnieuw richting Aalst mochten. In de late namiddag begon Smurfin te klagen van oorpijn en gaf ik haar wat Nurofen.
Zondagochtend was de oorpijn nog steeds niet beter. Het werd een lekker binnenzit-dagje ... gezelschapsspelletjes, beetje bijlezen op de pc, wat langer tafelen en het huishouden bijwerken natuurlijk.
Aangezien Smurfin sedert zondagnamiddag beter leek, liet ik haar maandag naar school gaan. 's Middags echter trof ik een heel klein hoopje ellende aan op het ziekenbedje in de refter. Ik nam haar mee naar huis en liet de huisarts langskomen. De diagnose, zoals verwacht: oorontsteking. We kregen oordruppels en een voorschriftje voor AB (pas te geven indien ze vanaf dinsdag nog koorts zou maken).
Smurfin leek het goed te doen met de oordruppels. De pijn verdween en ze was opnieuw levendig.
Dinsdag ging ze gewoon naar school. In de voormiddag ging ik naar 't Stad, een nieuw voorraadje maandlenzen inslaan bij Kruidvat. Persoonlijk vind ik ze zéér goed. Ze hebben een prima kwaliteit aan een zéér scherpe prijs. Ik ging ook nog even langs bij Action voor een leuk verjaardagsgeschenk voor een vriendinnetje van Litte. Het vriendinnetje gaf te kennen dat ze graag knutselde en dus kochten we een heus knutselpakket.
's Middags diende ik in te springen voor een zieke collega, waardoor mijn middagshift ruim anderhalf uur uitliep ...
's Avonds merkte ik dat Smurfin toch niet in haar normale doen was ... ze had koorts: 40.1° :-( Uiteindelijk zond ik manlief naar de apotheek om het flesje AB op te pikken. Er volgden nog heel wat telefoontjes omdat ik zag dat de dokter een te zware dosis had voorgeschreven. Uiteindelijk bleek dat ik het bij het rechte eind had en diende de dosis aangepast te worden.
Woensdag was het lichtmis  én lokale verlofdag op onze school. Pleegsmurf moest dus niet naar de onthaalmoeder en we konden lekker uitslapen. In de vormiddag deden we de wekelijkse boodschappen en in de namiddag ging Litte naar een verjaardagsfeestje van een klasgenootje .... het werd een 'knutselparty'. Ze amuseerde zich kostelijk en wou niet meer mee naar huis. Terwijl de pleegjes hun namiddagdutje deden, maakte ik een héél (héél) grote trog -zo'n exemplaar dat kookmoekes bij jeugdbewegingen gebruiken- tomatensoep met balletjes. 's Avonds werd er dan ook lekker gesmuld.

En vandaag dan ... gewoon werk-dag ... iedereen (ook Smurfin) is 'genezen'.
De dag wordt wel wat drukker dan anders, aangezien mijn collega nog steeds geveld is door de griep.
Deze avond ga ik Zumba-en met mijn schoonzusje (zij wil wat zwangerschapskilo'tjes verliezen en ik wil wat doen aan mijn conditie -en een maatje minder zou ook mogen-). Verslag volgt nog wel :-)

XXX

3 opmerkingen:

TIO zei

Je bent al goed bezig geweest dus... gelukkig zag je dat de arts de dosis niet goed had opgeschreven!

Liesbeth zei

Hier komt er ook langzaam verbetering in bij de zieken;Georgi nog lichte verhoging maar wel hele zware hoest,Nikolai schommelt rond de 38°C maar niet veel extra klachten!

Wat je reactie op mijn logje betreft,de veranda was inderdaad de plaats waar de opvangkids speelden en waar wij nu weer ten volle kunnen van genieten!

Judith zei

fijn dat iedereen weer beter is.b voor manlief koop ik ook lenzen van kruidvat.zijn prima. ik heb ook etentje ouderraad binnenkort..maar ze willen uit eten in sjiek restaurant.. zo duur.. van dat geld kan ik ene week boodschappen doen.. kan het even niet betalen nu hoor en hoe dan ook niet. we doen het van 1 loon en dat gaaat best maar niet als je in 1 avond zo t geld uitgeeft...een pizzera had ik ook beter gevonden.. maar.. ik lijn vanaf maandag dus.. ik heb t uitje hoe dan ook afgezegd!goed excuus. kikkerbillen zijn niet goed voor mijn lijn hoor...bleh