KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

dinsdag 18 januari 2011

Conciërge

Woehoe, 'k heb me dan maar bij wijze van grap een conciërgewoning gevraagd aan de Directeur.
De laatste dagen ben ik veel (lees: héél, héél héél veel) meer op school dan thuis. Deze week is mijn collega, die de avondopvang doet ziek.
Soit, het komt erop neer dat ik dus de komende dagen (mss zelfs weken) op school zal zijn tot 18u. Niet echt evident als je zelf 5 kleine kinderen in huis hebt. Alles moet erbij inboeten: de hele huishouding loopt in het honderd en de kids zijn moe; het avondmaal gebeurt ten vroegste om 19u-19u15: het tijdstip dat de pleegjes normaal gezien hun bed inmoeten. Gelukkig zijn de twins heel zelfstandig: ze komen na schooltijd zelf naar huis, maken hun huiswerk, leren hun lessen (momenteel zijn er testen die moeten uitwijzen welke richting ze het best volgen in het secundair), laten de hond uit, voeren de kippen en brengen de compost weg. De 3 kleinsten blijven bij mij in de opvang op school.
Vandaag ben ik amper over huis geweest.
Mijn ochtendshift als busbegeleidster zat er op en ik vertrok onmiddellijk terug als zwemmoeke voor de klas van Litte. Rond de klok van 11 ben ik een half uurtje thuis geweest om de post door te nemen. Vervolgens snel weer naar school en daar stond ik dan als middagjuf ...
In de namiddag boodschappen gedaan, alles de kast 'ingezwierd' (tijd om alles deftig weg te zetten was er nauwelijks) en hup alweer naar school. Op dinsdag is er vanaf 15u een overlegmoment tussen de leerkrachten, wat betekent dat ik het toezicht doe op de speelplaats en de poort open na het belsignaal. En ik kan je verzekeren dat een mens op zo'n ogenblik ogen tekort komt :-)
Een half uurtje later alweer op de bus als begeleister, nadien in zeven haasten naar de onthaalmoeder om Smurf op te pikken en op een drafje naar 't school om de avondopvang te verzorgen.

Zeg nu zelf: een conciërgewoning, is dat teveel gevraagd :-) :-) :-) :-) :-)  ???

3 opmerkingen:

Judith zei

zo maak je inderdaad lange dagen.

verg(r)eetmenietje zei

Ik word al moe van je logje te lezen :)
Hopelijk is je collega vlug terug
of wordt er een andere oplossing
gevonden..want met vijf kinderen
is dit inderdaad superdruk!
liefs
hou je sterk hé

TIO zei

amai... wat een drukte seg... Hopelijk loopt alles snel weer wat rustiger zodat je terug wat meer tijd hebt, inderdaad vooral dan s'avonds he.