KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

vrijdag 3 december 2010

Daar gaat het HELEMAAL niet om !!!!!!!!!!

Boos, geërgerd, gekwetst, verontwaardigd, ja tot zelfs gedegouteerd ben ik van de reactie die ik eerder deze week kreeg van een ouder :-( ...

Er lag een dik sneeuwtapijt. Voor de kindjes superleuk: glijden, sneeuwballen gooien, kortom winterpret à volonté. Mijn jongens, anders heel rustige kids, voelden zich ietwat uitgelaten. Lekker sjotten zodat de sneeuw opspatte ... Als bezorgde mama merkte ik heel rustig op: 'hé, pas op voor je schoenen, ik koop niet elke week een nieuw paar ...'.
Het gaat enkele ogenblikken echt goed, veel leute en plezier, tot een vriendje plots aan een jas rukt. Ik zeg tegen die van ons: 'oesje, niet vallen hé of d'er zit een gat in je broek (ah ja, onder de sneeuw zit een dikke ijslaag)'.
En dan gebeurt het, zomaar uit het niets ... een mama stelt doodleuk: 'als je je't niet kan permitteren, neem dan geen 5 kinderen in huis !!!'.
Nu was ik toch wel effe van mijn melk. Tuurlijk kan ik een 2de paar schoenen kopen, tuurlijk hebben onze kinderen nog reservekledij. DAAR GAAT HET HELEMAAL NIET OM !!!
Het gaat om R E S P E C T !!!
Respect voor je spullen, respect voor het feit dat je ouders die voor jou gekocht hebben, respect voor het werk dat erin kruipt om het te wassen enz enz ...
Tuurlijk mag een kind spelen, tuurlijk kunnen (mogen) er ongelukjes gebeuren, maar als je je bewust bent van het 'gevaar' (vb op knieën glijden op ijs), hou er dan rekening mee dat je spullen stuk kunnen gaan. Zoiets doe je dus beter niet ...

Deze reactie kwam van een mama, die er bewust voor kiest maar 1 kind te hebben opdat ze hem alles zou kunnen geven wat hij écht nodig heeft (dat houdt in: héél dure merkkleren, dito reizen, gsm en andere snufjes, spelconsoles bij de vleet ...). Dat ze al deze luxe kan betalen van een 'werkloosheidsvergoeding' blijft me verbazen ...

Het ligt niet in mijn aard andermans rekening te maken en normaal gezien zou ik bovenstaande paragraaf nooit plaatsen, maar deze dame heeft me zoooooooooo op de tenen getrapt, zo gedegouteerd, zo .... pfft, hier word ik dus echt kwaad van ...

Ja, we hebben 5 kinderen !!! 3 eigen kinderen en 2 pleegkinderen !!! Kinderen die we willen opvoeden met bepaalde waarden en normen. RESPECT is één daarvan !!! Het ligt niet in onze gewoonte de kinderen te verwennen met allerlei materiele zaken !!! Onze kinderen komen absoluut niks tekort !!! Misschien hebben we minder luxe dan andere tweeverdieners, maar daar hebben we bewust voor gekozen toen ik jaren geleden de overstap maakte van full-time werkende mama, naar onthaalmoeder en wat later nog naar mijn huidige job op de school van onze kindjes. 
Warmte, Liefde, een Thuis-gevoel, er zijn voor je kids, dat is wat telt !!!

I rest my case.

6 opmerkingen:

Huize Steen. zei

Hear hear!!

Sabrina zei

Sommige mensen zou je gewoon naar de maan schieten. Het speelt nu toch gene rol of je kinderen nu 5 paar schoenen hebben de goedkoopste of duurste spullen. Ze moet er zorg voor leren dragen.

plukdedagsandra zei

Wat een rotopmerking. Ik zou ook zo reageren. Troost je. Die vrouw is niet slimmer denk ik dan. Maar dat je daar efkens niet goed van zijt kan ik helemaal inkomen hoor. Heb het ook al meegemaakt en achter mijn rug zijn er vast nog veel hatelijker opmerkingen.
Toen ons Nele op intensieve lag in 2007 met een hersenvliesontsteking was het aan de schoolpoort ook van: "Kan ook niet missen met zoveel kinderen in één huis! Die kun je toch niet verzorgen zoals dat moet!" Een moeder antwoorde toen erop: "Het is daar wellicht properder dan bij jou!"
Mensen geven soms zulke stomme opmerkingen: complete onzin. Mijn logje over blik vol afkeer bv.was ook van een koppel met één zoon!

Ik heb respect voor mensen die kiezen voor geen, één of meer kinderen. En kinderen moet je niet ALLES kunnen geven. Dat hoor ik inderdaad ook veel. "Maar je kunt die toch niet alles geven?" Denk je dat die kinderen beter worden van élk een PC, GSM en de duurste kledij misschien?" GRRRR.

Gelukkig zijn er nog veel meer lieve mensen die er helemaal anders over denken.

Knuffel, Sandra.

(las dit logje nu pas)

TIO zei

pfff... wat een rot-opmerking is dat seg!!! Mij een zorg of anderen maar 1-2-3-4-5-6-... kinderen willen, dat iedereen is wat meer naar zichzelf kijkt en minder commentaar geeft op een ander. Een kind hoeft inderdaad niet al die luxe al is het natuurlijk wel zo dat maar 1 kind dat wel allemaal heeft en ouders met meerdere kinderen dat meestal niet en ook wij vinden dat absoluut allemaal niet nodig dat ze dat hebben.

Gelukkig zijn er mensen zoals jullie die naast jullie 3 eigen kinderen ook nog 2 pleegkinderen een nieuwe thuis willen geven (samen met hun ouders).

Ook hier horen ze vaak let wat op met uw schoenen, en niet op u knieën schuiven daar gaat uw broek van stuk... ik toch normaal... dat zou zelf normaal moeten zijn bij ouders met maar 1 kind, ze moeten respect leren krijgen voor hun materiaal he... vanzelf komt dat niet he...

Judith zei

nou kan me voorstellen hoor dat je je daar rot om voelt.je moet maar denken jouw kinderen krijgen tenminste wat mee van hun moeder. samen opgroeien is fijn hoor. Ik heb er hier maar helaas 1 rondlopen en hij krijgt echt niet alle luxe dingen en merkkleding al helemal niet omdat ik koop wat ik leuk vindt en niet om een merkje.
Eigenlijk is het juist erg voor dat kindje van die moeder..want als je zo'n voorbeeld krijgt van je moeder die zo met anderen omgaat..en denkt haar mening te moeten geven over jouw 5 tal...
Denk er maar niet te lang aan en geniet van je 5 (pleeg) kids, het is fijn zo'n groot gezin!

Ram1955 zei

Hallo,
Ik kwam op dit blog via Sandra en ben het 100% met je eens.
Je hebt groot gelijk!
Groetjes van een ram uit Ravels.