KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

donderdag 22 juli 2010

Monday, bloody monday :-(

Maandagochtend, tegen de klok van elven ... langs de deur van de berging probeer ik een goed gevuld wasrek naar het terras te verplaatsen. Achter mij sluit ik de deur ... Ineens, een hele harde piep van ons woefie, Trix. Mijn eerste gedacht, ze heeft weer met haar pootje onder de deur gezeten. Want waar moeke is, loopt Trix ... Ik doe rustig verder met mijn bezigheden.
Enkele minuten later zie ik Trixie met een bebloed staartje op het terras liggen. Ok, ja, staartje was gekwetst, niks aan de hand ... en ik ga naar de keuken. Daar valt mijn blik onthutst op de keukenkast, de tafel- en stoelpoten en de vloer ... overal hangen er bloedspatten. Ik geraak in paniek, neem een natte keukenrol en porbeer Woefies staartje wat af te wassen om zicht te krijgen op wat er gebeurde. Terwijl ik het bloed, tevergeefs, probeer af te wassen, voel ik dat het staartje 'raar' aanvoelt, net alsof hij gebroken is.
Ik bel onmiddellijk naar de dierenarts en een goed half uur later zijn we op de praktijk. Trixie's staartje wordt geschoren ... en we stellen samen vast dat het niet enkel gebroken is, maar er ook een 2-tal cm los hangt. Er wordt besloten Woefie onder narcose te brengen en diezelfde namiddag over te gaan tot amputatie.
Voor de 2de keer in haar toch wel nog prille leven (ze is net 2) ging ze onder het mes ... arm Woefie ... :-(
We waren nog maar net buiten of dochterlief zet het op een huilen, gevolgd door de twins, die o zo'n verdriet hadden omdat hun beestje pijn had. (een open-staartbreuk zoals Tibo het noemde) Smurf en Smurfin, onze pleegjes, begrepen het al helemaal niet ... hond, bloed, huilen, wat was er aan de hand ...?
Gelukkig mocht ons beestje in de late namiddag al naar huis. De wonde was prachtig gehecht en ze leek nergens last van de hebben. De kraag verhindert haar aan de wonde te bijten/likken. De komende 7dagen moet ze alvast haar medicatie (AB en pijnstilling) nemen en volgende week donderdag worden de draadjes verwijderd ...
Arm Woefie ... :-(


4 opmerkingen:

Huize steen zei

Ooh arm woefie....beterschap !

krea Rein zei

Ooh, arm baasje.
gelukkig dat het vakantie is en de jeugd hem nu eens exstra kan knuffelen, beterschap!

Sabrina zei

Gelukkig hadden jullie dit gezien.
Wij hadden dit eens voor met ons vorig hondje. Had onder een auto gelopen, DA erbij geroepen, ze had enkele kneuzingen en een hersenschudding. Jaren later als ze boos was beet ze steeds in haar staartje. Op de duur 1 grote wonde,terug naar de DA en wat bleek haar staart was gebroken geweest en had zichzelf geamputeerd,dat stukje was afgestorven. Nergens nog last van gehad ze is dan nog 16 jaar geworden.

spookjes zei

ooo wat jammer zeg !!
hopelijk kan ze wat over weg met haar lampenkap!!
onze hond is als pup eens aan gevallen en moest ook z'n kap maar was er na 3 dagen al uit gegroeid!!