KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

dinsdag 15 juni 2010

Puberen ???

Ik vrees dat het er zit aan te komen. Onze twins krijgen 'puberstreken'. Ze zijn pas 11 geworden en ik had gehoopt dat het nog een tijdje zou uitblijven, maar de voorbije dagen gingen ze toch echt wel over de schreef en dat ben ik niet gewend. Hun streken bleven dan ook niet zonder gevolg.
Terug naar zondag. 't Is kermis in het dorp. We gaan met z'n allen richting feestgedruis. De tijd vliegt voorbij en even voor 17u moet ik dringend door omdat ik Smurf en Smurfin, die het weekend bij hun ouders doorbrachten, moet gaan oppikken. Ik spreek met Kobe en Tibo af dat ze ten laatste om 18u thuis moeten zijn. Pas rond 18u45 komen ze aangewandeld. Niks gebeurd.
Gisterenavond dan. Avondmarkt in het dorp én opendeurdag op school. Op de speelplaats staat een reuzegroot springkasteel. Uiteraard dolle pret. Maar ... met kleine kindjes kan je nou eenmaal niet tot 's avonds laat buiten toeven. Even over half negen vertrek ik huiswaarts. De jongens krijgen een uurwerk omgesnoerd en 'het bevel' om stipt om negen uur de school te verlaten, zodat ze een 5-tal minuten later thuis zijn. De klok tikt en ik krijg het stilaan op mijn heupen van het wachten. Pas om 21u50 komen ze aangedraafd. Op mijn vraag of ze niet kunnen kloklezen tonen ze me het uurwerk ... 'maar kijk mama, het is toch pas vijf over acht !!!'. Toen ik vertrok was het wel 20u40 !!! Blijkbaar hadden ze het uurwerk teruggedraaid ... (en dan nog eens een uur verkeerd ook)

Tja, het puberen begint stilletjesaan zeker? Maar, in mijn ogen, kan dit tellen voor een eerste streek. Uiteraard hebben ze er nu spijt van, want de Nintendo, de Playstation en de PC zijn voor verboden terrein voor de komende 2 weken.

3 opmerkingen:

Huize steen zei

Hihihi, wel herkenbaar hoor ;-) Hier zijn ze ook vaak te laat thuis :-) Ach ze willen even hun grenzen verkennen !!

plukdedagsandra zei

Ja. Dat is wel herkenbaar. Achter een brood gaan en een half uur wegblijven heeft oudste zoon hier deze week ook nog gedaan!

sillie zei

:-D heel erg puberig als je het mij vraagt hihihi dat word nog wat ;-)