KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

donderdag 6 mei 2010

een drama :-(

Enkele weken geleden lieten we de eitjes in het kippenhok liggen. Karen ('K3', onze rosse cochinkriel) bleek een ijverige moederkloek te zijn en in een mum van tijd verzamelde ze 14 eieren onder haar warme veren. Dit weekend bemerkte ik dat er naast haar enkele gebroken eierschalen lagen.
Vandaag heb ik haar zachtjes van het nest geplukt en gezien dat er nog slechts 7 eitjes lagen, waaronder één gebroken met een klein dood kuikentje. Geen idee wat er met de overige eitjes is gebeurd ... :-(Toen Litte het dode kuikentje zag, huilde ze tranen met tuiten.
Ik wil een kuikentje, ik wil een kuikentje ... ze bleef maar snikken. Ze was er zo op gebrand om te kunnen genieten van het jonge leven. Ze telde de dagen af en enkel zij mocht de kippen nog voeren. Na school ging ze steevast met een verse lading graantjes richting kippenhok. Karen werd op haar nest gevoerd en owee als er haar iemand durfde storen ...
Helaas, het heeft niet mogen baten. Nog 6 eitjes te gaan (of zullen die ook zomaar verdwijnen?) ... en anders: volgende keer beter ...6 opmerkingen:

krea Rein zei

Wacht nog wat met de eitjes te weg te doen, de kuikentjes komen niet allemaal tegelijk uit, er zit soms wel 12 uur tussen.

geef Litte een dikke knuffel van me,
als het niet zo ver was, zou ze hier een kuikentje kunnen komen uitkiezen.

Fluitenkruid zei

Ik hoop dat Rein gelijk krijgt. Ik ben helaas geen kippenkenner maar wat zou ik ze graag in mijn tuintje hebben. Hopelijk wordt Litte straks toch nog blijgemaakt :-)

Annemiek zei

Ach, wat sneu... :o(

moeke Vera zei

@ Rein,
12u er tussen ??? Ik ben deze avond nog eens gaan kijken en er was alweer een eitje gebroken ... helaas geen kuiken te bespeuren ... een ander eitje heeft een deukje ...
nog 4 eitjes intact ...
ik vrees een beetje voor de zaak ...
wachten tot zondagavond en dan opnieuw beginnen zeker?

krea Rein zei

Ja, wacht noch tot zondag -
als alternatief kan je ook een dag oude kuiktjes besorgen en deze onder de kip leggen.

kijk ook even in je mailbox.

moeke Vera zei

Rein,

ik heb je gemaild ...