KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

dinsdag 13 april 2010

te vroeg

een dag te vroeg voor 'woordeloze woensdag' ... :-)

3 opmerkingen:

Huize steen zei

Mooi :-D

sillie zei

:-) t is nooit te vroeg voor een mooie foto met mooie bloemen :-)

Akelein zei

Hallo Vera, bedankt voor je reactie op mijn blog. Er is inderdaad een groot verschil tussen Belgie en Nederland w.b. onthaalmoeke/gastouder. Sinds 1 januari is bij ons de wet erg veranderd. Wij werken als een soort free-lancers voor het gastouderburo. Ouders moeten bij een gastouderburo aangesloten zijn, willen ze subsidie van de regering krijgen. Die subsidie is gekoppeld aan hun inkomen. Van die subsidie wer heel veel misbruik gemaakt, bv. opa en oma passen op de kleinkindjes en verdienen daar geld aan. Ouders krijgen subsidie en opa en oma geven het geld weer aan papa en mama. Of ik pas 8 uur op kind van vriendin. Vriendin past 8 uur op mijn kind. We geven allebei op dat we 40 uur oppassen en strijken allebei een groot bedrag aan subsidie op.
Om misbruik te verminderen moeten nu alle gastouders geregistreerd staan en minimaal een MBO nivo 2 diploma halen. Deze wet is ingegaan op 1 januari. Ouders krijgen wel subsidie, maar als de gastouder voor 1 september niet geregistreerd staan met diploma, moeten ouders de subsidie weer terugbetalen. Er ligt dus flink wat druk op de schouders van de gastouders. En velen zijn dan ook gestopt of gaan "zwart" werken.
Verder moeten wij ook een EHBO diploma hebben met reanimatie en wordt je huis gekeurd op veiligheid en geschiktheid door de GGD.
Wat een verhaal he? Ik ben ook wel benieuwd hoe het precies bij jullie gaat. Hartelijke groeten, Aafke