KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

dinsdag 27 april 2010

de dag van vandaag ...

De dag van vandaag kom ik niet meer toe aan 'tuinieren'. Tuinieren tussen '' weliswaar. Echt moestuinieren of zo is er nooit bijgeweest. Ooit, en op dit ogenblik lijkt het in een héél ver verleden, had ik een kruidentuintje, waar naast kruiden ook besjes, aardbeien en rabarber groeiden. Helaas ... momenteel ligt het verlaten bij, overwoekerd door onkruid. En ik vrees dat het zo zal blijven. Mss dat ik het even opknap en de bodem bedek met houtsnippers om zo mijn eigen compostparkje uit te breiden, maar veel meer zal het toch niet worden. Het ontbreekt me aan tijd, moed en energie. En ik vind het héél jammer, want ik geniet echt van het 'in den hof werken'. Maar met 5 rondcrossende kabouters, de één al wat actiever dan de andere :-), lukt het me momenteel niet, mss volgend jaar beter ...

Soit, veel verder dan het vensterbanktuinieren zal ik dit jaar niet komen.
Dat sluit wel niet uit dat ik nog steeds geniet van het jonge groen.
Samen met mijn eigen kroost zaaide ik vorige week tuinkers. En na een zonovergoten week is ze bijna gebruiksklaar. De kids fier natuurlijk !!!
In de berging vond ik nog enkele oude bloembakken. Daarin zaaide ik pluk/snijsla en peterselie. Altijd handig en lekker.
En aangezien ik dit jaar toch niet zal genieten van mijn kruiden'tuin', kon ik in de plaatselijke supermarkt niet weerstaan aan die leuke potten met bieslook en tijm. Samen met een potje pepertjes vormt dit een mooi geheel.
Vensterbanktuinieren op zijn best !!!
Wat valt er nog meer te vertellen over 'de dag van vandaag' ... ?
Wel, ik kocht de Flow en de Vitaya. De Flow kon ik niet weerstaan na alle positieve commentaren die ik las op de blogs die ik volg. Ik heb hem snel ff doorbladerd en qua lay-out vind ik 'm alvast super geslaagd. Nu nog wat lezen. Ik denk wel dat ie me zal bevallen ... de stijl ligt me alvast helemaal.
En de Vitaya, ... tja waarom kocht ik die ...? Als ik heel eerlijk ben, euh, euh  (bloos) ... voor het leuke memoblokje dat erbij zat. Een handig blokje met boodschappenlijstje dat je aan de koelkast kan bevestigen met zijn magnetische achterkant. Maar, 'k lees hem wel hoor. Gelukkig is het een maandblad en heb ik tijd zat om bij te benen ...


Grr, soms lijkt het wel of ik een heuse tijdschriftenverslaving heb. Bij momenten is het zo erg dat ik 'ongelezen' exemplaren bij het oud papier leg omdat 't nieuw boekske al uit is ... :-(
Wat heb ik nog zoal in huis?
Wel maandelijks kan je hier ook de 'Bloemen en Planten' en de 'Tuinieren' vinden. Daarnaast wekelijks de 'Dag Allemaal' en dikwijls ook nog de 'Libelle'.
'k Weet het: té veel tijdschriften, té weinig tijd = niet goed bezig !!!
En ... niet genoeg plaats om die rommel achter te laten. De tijdschriften en de dagelijkse krant liggen meestal op een hoekje van de keukentafel (aan manliefs zijde). Ik ben dus dringend op zoek naar een mooi ogend opbergsysteem om 'mijne lectuur' aan het oog te onttrekken. Misschien enkele mooie opbergdozen op de kop tikken in den Ikea? Of iemand een ander idee?


XXX


3 opmerkingen:

Annemiek zei

Haha, vensterbanktuinieren... Doen we hier ook. Tuinkers is altijd goed met kinderen.
En wat een handig memoblokje ;-)

Huize steen zei

Leuk dat vensterbank tuinieren !! En dat moet ik vast ook wel kunnen ondanks mijn tekort aan groene vingers ;-) En met tijdschriften gaat het net zo, op een gegeven moment heb ik zo'n stapel verzameld dat ik of een hele middag moet gaan lezen of het gaat hup in het oud papier.

Fluitenkruid zei

Leuk toch dat vensterbanktuinieren, kinderen vinden dat meestal hardstikke leuk om te doen. En het is nog lekker ook.
groetjes Jannet