KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

vrijdag 12 februari 2010

Carnaval op school :-)

Vandaag vierden de kids op school hun jaarlijks carnavalfeest. De boekentas mocht dus voor één keertje thuis blijven.
De voormiddag stond in teken van creativiteit. Er werd volop geknutseld aan de carnavaloutfits. Litte's klas had als thema 'geel'. Ze beschilderde een wit T-shirt en maakte een geel ster-masker en een gele zwaaier (zoals ze het zelf noemt).
De klas van Kobe en Tibo werkte al de hele week rond zwart-wit. In de lessen WO ging het over verschillen op maatschappelijk en cultureel vlak en in de taallessen moesten een heleboel tegenstellingen geleerd worden ...
Deze voormiddag was er dus een heuse crea-voormiddag. De jas, die de jongens knutselden, was echt prachtig. Fantastisch afgewerkt, mooie materialen, ... gewoonweg super ... Ze wordt in elk geval gebruikt voor een bezoekje aan de foor en nadien wordt ze opgeborgen tot volgend jaar. Hun 'hoofddeksel' daarentegen, vond deze avond al een laatste rustplaats tussen het oude papier :-).
In de namiddag werd er dan een heus carnavalsfeest georganiseerd. Allereerst trokken de kinderen samen met de juffen onder politiebegeleiding door het dorp. Nadien volgde er een bollenworp op de speelplaats en per klas werd er een 'gouden ajuin' geworpen. Dit jaar ving Kobe hem. Fier als een gieter kwam hij ermee naar huis. Broer en zus waren natuurlijk stikjaloers. Als afsluiter kregen alle kinderen een hotdog. En met dit koude weer heeft dat natuurlijk ongelooflijk gesmaakt!
Het was een superdagje voor de kids. Jammer dat ik er, net als de vorige jaren, niet bij kon zijn. Ik denk er wel aan hiervoor volgend jaar een extra dagje verlof te nemen.


4 opmerkingen:

Huize steen zei

Wat zien ze er mooi uit !!

knutsel Rein zei

Mooie outfits en nog gefeliciteerd Kobe!

**Sabine** zei

heel mooi gemaakt !

mama'ritha zei

Prachtig dat stermaskeren zwaaier.
De anderen zien er ook stoer uit.

Fijn weekend.