KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

zondag 3 januari 2010

Just another lazy sunday (afternoon) ...

Aangezien het weer niet echt fantastisch was (een mini laagje poedersneeuw dat aan het wegsmelten was), maakten we het binnen lekker gezellig. Kort na de middag namen we nog enkele voorzorgen, gelet op het voorspelde strenge winterweer. Papa Tom ruimde -op uitdrukkelijk verzoek van mezelf- de aangevroren sneeuw van het voetpad. Een karweitje waar hij zich snel vanaf maakte om zich vervolgens te nestelen voor TV (ah ja, veldrijden) of voor de PC. Inmiddels zette ik nog enkele kuipplanten in de winterberging -alhoewel olijfbomen vorstbestendig zijn tot -5°, denk ik toch niet dat ze de komende dagen zullen overleven- en hing ik nog wat wintervoer voor de vogeltjes op. Nadien werd de kippenren van extra stro voorzien en het buitenhok van de cavia uitgemest -met zo'n weer mag het beestje naar binnen in de berging-.
Inmiddels genoot onze kroost van een laatste ontspannen zondagnamiddag ... ze speelden zowat de hele namiddag samen (wat m.i. niet echt evident is gelet op het leeftijdsverschil ...).

Enkele sfeerbeelden:


Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat Kobe, net als daddy dear, de smaak van het veldrijden te pakken heeft en zich af en toe onder het spelen uit muisde om op de sofa te 'hangen' ...

De zondag werd op de gebruikelijke manier afgesloten: hét badmoment voor de kids (wie herkent dit ritueel niet, op zondag'avond' ...), de laatste machientjes was legen en ophangen, het 'laatste' avondmaal, en -als de kids in dromenland liggen- een goede poetsbeurt (of moet ik zeggen play-doh-schrapen ...).
Nadien nog ff de sofa op om wat TV mee te pikken. Meebibberen met de cast van 71° Noord en ... ... ... ... ... Witse, waar blijft Witse? Net toen ik me met enkele mandarijntjes onder mijn dekentje had genesteld, merk ik dat mijn 'favoriete-zondagavond-flik' niet van de partij is :-( ... dan maar ff updaten op de pc ...

1 opmerking:

knutsel Rein zei

Creatieve jeugd, leuk!