KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

dinsdag 17 november 2009

warm ingeduffeld !

Neen, ik had echt geen zin om de hele dag thuis te zitten, ... en de kids nog minder ... :-)
Lekker warm ingeduffeld, trokken we erop uit voor een fikse wandeling. Het was verre van koud, er waaide een 'zacht' briesje (toch voor deze tijd van het jaar) en het was droog !!! Het ideale moment om nog eens wat gezonde buitenlucht op te snuiven.
Zo gezegd, zo gedaan. Rond 9u45 trokken we onze warme jas, muts en sjaal aan en gingen we op pad. We trokken richting Dreef, groetten de beestjes onderweg, liepen tussen de afgevallen bladeren en zongen: 'op een grote paddenstoel, ...'
Tegen 11-en waren we weer thuis. De schoentjes bleven nog een tijdlang nadrogen op het terras en terwijl Moeke het middagmaal voorbereidde, leefden de kids zich uit met de poppen en de duplo's ...


Na het eten was het al gauw tijd voor het middagdutje. Wat vroeger dan gewoonlijk omdat iedereen toch wel de indruk gaf vrij moe te zijn van onze ochtendwandeling. Na een verkwikkend slapeke konden de kindjes aan tafel voor het fruitmoment. Alweer had iedereen reuzetrek.
Rond 16u kregen we bezoek van Grazia en haar mama. Als alles in orde geraakt tegen volgende week, mogen we haar maandag as verwelkomen in de opvang.
Om de dag op een leuke manier af te sluiten, zette Moeke Vera nog even een CD met kinderliedjes op. Inmiddels kunnen de meeste kindjes al vlot meezingen met "'k zag 2 beren ..." en "in een klein stationnetje ..." én natuurlijk deden we volop 'poepe shake' :-) :-) :-)
En zo beleefde Moeke Vera weer een héél leuke dag samen met de opvangkids ...

Geen opmerkingen: