KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

maandag 5 oktober 2009

kastanjes rapen

Hoewel de weerman flinke regenbuien voorspelde, zag het er deze ochtend best aangenaam uit. Moeke Vera zou Moeke Vera niet zijn, mocht ze 'elk aangenaam weermoment' niet benutten om lekker buiten te vertoeven.
Samen met de aanwezige opvangkids trokken we richting Dreef. Te voet deze keer. De kindjes waren in hun nopjes. Uiteraard hielden we onderweg halt bij Presto en Mina, de 2 paarden die hier in het veldbaantje wat verderop staan, de schaapjes, de koeien, de geitjes en de kippen.
Maar onze tocht concentreerde zich vooral op 'wat-er-uit-de-bomen-valt-in-de-herfst'.
Kastanjes, beuken- hazel- en okkernoten, blaadjes die afvallen, ... noem maar op. Onderweg lieten we onze fantasie de vrije loop. De vraag of de kastanje, die voor onze voeten op de grond viel, geen pijn had, heb ik weggewuifd met het antwoord dat ze nog in de bolster zat toen ze viel (bloos, bloos, shame on me).

Mama's en papa's, u weze gewaarschuwd: ledig de zakken van uw kroost alvorens de jas te onderwerpen aan een wasbeurt ........ uw machien zal u dankbaar zijn !!!

Deze middag werd er héééééééééééél flink gegeten en momenteel is het muisstil boven. Zou onze fikse ochtendwandeling daar voor iets tussenzitten?

Onderweg mekte ik dat Kiara het moeilijk kreeg. Hoewel ze helemaal niet zeurde en flink meestapte, merkte ik toch aan haar gezichtje dat die laatste 100m er teveel aan waren. Victoria was dan weer in haar sas, ze wou de hele wandeling alleen stappen. Maar aangezien we een eindje straat te gaan hebben, diende ze toch een handje te geven. Twee aan twee met Moeke Vera mee ....... Amélie kwetterde er lustig op los. Dieren benoemen en dierengeluiden nabootsen, heeft ze al flink onder de knie. Amélie is een echt 'buitenkind'. Binnenshuis is ze nogal stilletjes en het lijkt of ze herleeft als we erop uittrekken. Femke dan, ... tja waar was Femke ook alweer .......??? Altijd enkele meters achterop. Steeds weer merkte ze andere dingen op. Kastanjes rapen? Neen, Femke bloemekes plukken. Doorstappen? Neen, Femke de berm in op zoek naar kastanjes of naar de beestjes kijken. En dan 'Moekéééééééééééé' en ff hollen om ons bij te benen.

De herfst. Een super seizoen. Als het weer een beetje meezit valt er zovéél te beleven voor groot en klein.

Enkele sfeerbeeldjes -kastanjes rapen-:


3 opmerkingen:

Madelief! zei

Het is een plezier om te lezen, ik kan gerust geloven dat het nu muisstil is boven!!!

David zei

zo tof dat je daar zo een rustige dreef in de buurt hebt waar zoveel uit de bomen valt!

David zei

david= moeke sabine.... google doet weer eventjes raar ;-)