KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

dinsdag 1 september 2009

de spits is eraf

De eerste schooldag (en tevens ook eerste 'herst-dag') is alweer een feit.
Sedert gisteren was de spanning hier thuis best te voelen. Kort na de middag begonnen de kindjes echt wel zenuwachtig te worden. Zo erg zelfs dat ze tijdens het 'laatste avondmaal' (van de vakantie weliswaar) geen hap door hun keel kregen. Dat herinnerde me meteen aan mijn schooltijd. Vooral in het secundair had ik daar enorme last van. Gisteren dan ook nog, waarschijnlijk zoals zovele ouders, de boekentassen klaargezet. Hoewel ik Kobe en Tibo reeds aan het begin van de vakantie (lees: einde vorig schooljaar) verzocht had hun rugzak te ledigen, vielen er toch nog lijken uit ... grrr ... jongens hé ...
Deze ochtend stond iedereen fris en monter op. Dat mocht ook wel; want ik had ervoor gezorgd dat de gemiddelde (vakantie)slaaptijd met minstens een uurtje verlengd werd. Gisteren kroop iedereen dus vrij vroeg onder de wol.
Inmiddels zitten Kobe en Tibo reeds in het 5de leerjaar, bij Juf Karin. Hoewel de Juf de naam heeft de strengste juf van de school te zijn, viel het vandaag blijkbaar nog mee. Meer zelfs, de jongens vonden haar 'leuk'. Deze namiddag kregen ze voor het eerst Franse les, alweer een mijlpaal in hun jonge leven. Niet te geloven dat ze bijna 'afgestudeerd' zijn. Jawel volgend jaar hun laatste jaartje hier in Moorsel en dan naar 't Stad (Aalst) naar 't school. Wat vliegt de tijd toch snel !!!
Litte is inmiddels ook een flinke kleuter geworden. Vandaag mocht ze naar de 2de kleuterklas. Héél fier en met opgeheven hoofd wandelde ze de schoolpoort binnen. Voor haar was het natuurlijk spannend te zien welke 'grote' kindjes mee mochten naar het 2de klasje en welke 'kleintjes' nog een jaartje in het 1ste kleutertje moesten blijven. Litte is in elk geval reuze blij met haar nieuwe juffen (duobaan): Juf Lu en Juf Ingrid. 'Kwebbel', zoals ik haar soms noem, haar mondje stond niet stil. Deze avond vertelde ze honderduit over haar belevenissen en zong ze haar eerste liedje van het nieuwe schooljaar.
En ... mama's werk zit er voor vandaag ook al op. Méér dan anderhalf uur ben ik bezig geweest met formulieren, agenda's ed in te vullen, boeken en schriften te kaften, ... maar zoals elk jaar geniet ik van het resultaat ... goed begonnen is half gewonnen !!!
Inmiddels is het hier muisstil. Litte ligt sedert 7u45 onder de wol en Kobe en Tibo zochten hun 'nestje' op onmiddellijk na Thuis (8u40). Wat betreft het slaapuur, werden vooraf duidelijke afspraken gemaakt: Litte altijd VOOR het weerbericht en de jongens NA hun favo soap, op voorwaarde dat het toiletgebeuren/tandenpoetsen gebeurt VOOR Thuis. Mijn inziens zijn deze uren aannemelijk voor kadeekes van respectievelijk 4 en 10 jaar, niet?

En dan nu, lekker lui, met de beentjes omhoog, genieten van een TV-avondje.

Geen opmerkingen: