KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

donderdag 11 juni 2009

Moeke Vera verschoten!!!

Ons aller patéken, de Patrick, is erin geslaagd helemaal alleen uit zijn bedje te klauteren. 't Venteke is maar 'nen dop' hoog ('t is de jongste in de opvang), maar toch zoooooooooo vinnig. Hij lag al een tijdje te brullen in zijn bed en kon de slaap niet vatten. Ik was hem al 2x gaan troosten, maar telkemale zonder resultaat. De 3de keer hoor ik dat hij opnieuw begint te huilen, maar niet 'brullend', iets zachter, meer 'echt verdriet' ... ikke dus opnieuw naar boven. Tot mijn grote verbazing stond Patrick in het midden van de kamer, helemaal verweesd, bang te wezen in het donker ... Met een klein hartje en héél goed verschoten heb ik hem naar beneden gebracht om verder te rusten in het park, onder mijn waakzaam oog dus. Dit weekend gaat moeke Vera dus op slaapzakkenjacht, in de hoop voorvallen zoals deze te vermijden ...

Een uurtje later, omstreeks 15u, hoor ik opnieuw 'een teken van leven' boven. Enkele minuten afgewacht om zeker te zijn dat de dametjes wel degelijk wakker waren en dan naar boven. Voor de 2de keer vandaag bonsde mijn hartje in overdrive. Deze keer zorgde Femke voor de verrassing. Toen ik de kamer binnenkwam, keek ze me met een stralende glimlach aan en toverde dan een 'kadoke' te voorschijn. Door de spijlen van haar bed reikte ze me met een brede glimlach haar pamper aan: 'ta', zei ze me aankijkend met puppy-oogjes. 'Dankuwel Femke', antwoordde ik met een ietwat klein hartje en zo snel als mogelijk voelde ik met mijn beide handpalmen in het bedje. Oef, gelukkig, droog, ... ! Duidelijk een vervolg op het uitbraak-manoeuvre van deze ochtend, lol.

2 opmerkingen:

Sabine zei

hihi, ik ken dat, mijn beide zoontjes zijn klauterkabouters. Mauro klom ook vaak uit bed.Mauro heeft aan 18 maanden het zelfs eens gepresteerd om met slaapzak en alles uit bed te klimmen, kort daarop stond hij zelfs eens plots beneden in de keuken, ik schrok me rot! Ik was niet echt op mijn gemak. 1 keer is hij van bovenop de spijlen eraf gevallen, gelukkig zonder erg. Sindsdien heeft hij het niet meer geprobeerd. Ik hou mijn hartje vast voor Ubi, want die zou dat ook durven ben ik zeker. Die is nu 13,5 maanden maar heeft geen problemen meer om in zetels, op stoelen, de picknicktafel te klauteren, beseft uiteraard het gevaar nog niet.
Dat met die pamper is ook wel te grappig. Body'ke aandoen?

moeke Nicky zei

Heykes moeke Vera,
Hier ooit eens 1 keer voor gehad met een kindje dat als sporadische opvang kwam. Ze had zelfs de slaapkamerdeur geopend en was naar de speelruimte gegaan. Gelukkig blijven al mijn andere kadeekes tot hiertoe nog mooi in bedje liggen (soms staan, hihi...). Allen hebben ze een slaapzak om maar af en toe is er toch eens ene die de slaapzak half uit krijgt. Zal idd wel even verschieten geweest zijn. Hopelijk doet hij het met een slaapzak aan niet meer hé.
Groetjes,
moeke Nicky