KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

donderdag 14 mei 2009

de (weer)bots

vandaag heb ik een seriueze weerbots gekregen. De voorbije dagen waren razend druk. Maandag: vergadering (compo-opleiding), dinsdag: vergadering, woensdag: vergadering, met als resultaat dat ik telkens rond middernacht onder de wol kroop. En wat doet een mens op zo'n vergadering: juist ja: 'kaffe zoeberen': gevolg: moeilijk in slaap geraken. Liggen woelen, draaien, keren, weinig of zelfs niets slapen.
Vandaag stond ik dan om 5.45u op omdat er een babietje van 9weken verwacht werd in de opvang. Ze zou toekomen rond 6.45u ... En je raadt het al: niks gehoord, niemand gezien. Allé, ikke dus een mail naar de DV. DV gebeld naar ouders en ... het kindje komt NIET ... geen opvang nodig ... mama extra tijdskrediet genomen ... een belletje ware mooi geweest ... pfft.
Kwam daarbij nog eens dat de stress/vermoeidheid op mijn maag geslagen was en ik deze voormiddag echt niet uit de voeten kon. Ttz: me moeilijk kon rechtzetten. We hebben dan maar een hele voormiddag leuke activiteiten 'vanuit de zetel' gedaan: lekker boekjes lezen, verhaaltjes vertellen, liedjes zingen, DVD'tje op en dansen met de kids, ... De kids hebben er zeker niet onder geleden. Die lieten zich de aandacht welgevallen: lekker knus dicht bij moeke Vera in de zetel. Wat een knuffelkindjes! Zelfs mijn DV die dinsdag langskwam, zei me dat ik het echt wel getroffen had met die 'knuffeltjes'!
Tegen de middag ging het dan al stukken beter. De maagpijn was verdwenen dankzij de goede zorgen van mijn lieverdjes.
Rond 11.30u zijn we aan tafel gegaan voor wortelstoemp met kip. En dat heeft gesmaakt. Iedereen heeft zijn bordje leeggegeten. Zelfs bij Victoria was er een doorbraak. Zij heeft voor de eerste maal 'echt gegeten' (ttz: ze heeft enkele hapjes doorgeslikt-het eten bleef niet in de mond zitten): JOEPIE !!!
Met een goed gevuld maagje zijn de kindjes rond 12u30 gaan dutten. En blijkbaar deed het slaapje deugd ... Toen de eerste wakkere zich aankondigde was het al 14u30!
Ik had dus ruimschoots de tijd om de woonkamer en keuken grondig op te ruimen.
En dit krijg je dus als je de kindjes Kiri kaas met broodstokjes aanbiedt:Na het 4-uurtje duurde het niet lang alvorens de eerste kindjes naar huis vertrokken.
Wat een rustige avond beloofde te worden, eindigde in mineur. Ik vergat de velux op de logeerkamer te sluiten. U raadt het al: we werden vergast op een fikse onweersbui. En ik die dacht dat ik vandaag niet meer hoefde te kuisen .......... pfffffffft, hopelijk blijft de schade beperkt en drogen de watersporen allemaal op.

1 opmerking:

knutsel Rein zei

Oei, het raam open bij onweer, dat is niet zo plezant,
is alles weer goed opgedroogd?