KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

vrijdag 17 april 2009

laatste voorbereidingen getroffen

deze voormiddag de laatste voorbereidingen getroffen voor maandag.

De opvang'kamer' werd herschikt. Ooorspronkelijk was ik van plan 5 opvangkindjes op één kamer te leggen, maar ik ben een beetje bang dat dat niet zal lukken, ... toch in't begin niet. Dus ben ik overgeschakeld naar 3 bedjes op de 'opvang'kamer, 2 bedjes op Littes kamer, 1 bedje op de ouderslpk en 1 bedje op de logeerkamer. Enkel Kobe en Tibo blijven voorlopig gevrijwaard van babybedjes op hun kamer.
Alle bedjes werden voorzien van frisgewassen beddegoed, de kamers werden grondig gestofzuigd en volledig stofvrij gemaakt. Kortom onze boven kreeg een fikse lente-schoonmaak-beurt.

Beneden werd al het speelgoed van de jongens 'opgeruimd'. Aangezien de opvangkids hiervoor nog véél te jong zijn, werd alles terug naar boven naar de kamer van onze twins gebracht (waar het eigenlijk hoort!). Ook in Littes speelgoed werd grote kuis gehouden. Kleine en gevaarlijke voorwerpen en 'grote-meisjes-speelgoed' werd buiten bereik van de kleine kinderhandjes gesteld. De mobiel werd aan het park bevestigd. De opbergboxen waarin de persoonlijke spulletjes van de opvangkindjes zullen opgeborgen worden, vonden een plaatsje in de 'verzorgingshoek'. En het weekmenu voor de komende week werd opgesteld (zowel voor de opvang, als voor het gezin).

Nu hopen dat het snel ophoudt met regenen. Het terras moet nog afgeschuurd worden én de hek, dat het terras van de tuin moet scheiden, moet nog verder aanééngevezen worden.
Deze avond wordt de hele benedenverdieping nogmaals grondig gepoetst, zodat er morgen en overmorgen kan 'geluierd' worden.

Dit weekend wordt dan een verwen-de-kids-weekend. Zaterdag gaan we waarschijnlijk op daguitstap en zondag zijn we uitgenodigd op het verjaardagsfeestje van mijn broer en schoonzus hun oudste dochtertje.

Nog heel wat in 't verschiet dus ........

moeke Vera

Geen opmerkingen: