KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

donderdag 23 april 2009

de 3de dag ...

Vandaag (mijn 3de opvangdag) verwacht ik 5 kindjes.

Tussen 7u en 7u30 kwamen Neil, Kiara en Femke aan.
Alle kindjes zagen er nog moe uit, ze waren immers al héél vroeg wakker vandaag.
Rond 8u45 arriveerde Patrick en een half uurtje later stond Victoria aan de deur.
Moeke Vera heeft tevergeefs geprobeerd om de vroeg vogeltjes te laten dutten, maar ze hadden er duidelijk geen zin in: er werd héééééééél veel gebrabbeld en van slapen kwam niet veel in huis. Enkel Neil sliep een dik uur.
Rond 9u15 gingen we dan met z'n allen aan tafel voor een klein hapje (boke) en een bekertje water.
Na een extra luierronde werd er volop gespeeld: de meisjes hadden vooral oog voor de poppen en knuffels, terwijl de jongens kokkerelden en de boel op stelten zetten (lees: een heus klimparcour (!?) inrichtten).
Nu het rustig was, kon moeke Vera de voorbereidingen voor het middagmaal doen. Vandaag op het menu: aardappelen met prei en hesp. Smullen geblazen !!!
Iedereen had reuzetrek. De bordjes werden meermaals bijgevuld. Victoria had het echter een beetje moeilijk en zij liet de maaltijd (na enkele hapjes) aan zich voorbijgaan.
Als alle buikjes voldaan waren, werd er nog even naar Bumba gekeken, zo kreeg moeke Vera de kans de keuken op te ruimen.
Rond 12u30 volgde er nog een pamperronde en gingen de kindjes naar bed.
Femke lag als eerste in dromenland, gevolgd door Kiara en Victoira. Neil sliep na een 10min., maar Patrick had wat meer tijd nodig. Uiteindelijk viel hij na 15min. ook in slaap.
Het werd een superlange middagdut.
Voor de meesten althans. Omstreeks 14u stond de papa van Patrick plots voor de deur. Patrick moest DRINGEND mee naar huis: mama, die hoogzwanger is, werd opgenomen op het verloskwartier. Zij zal waarschijnlijk vandaag nog bevallen !!!! Inmiddels weet ik wel al het geslacht, en zelfs de naam, van de boreling, maar die zal ik later bekend maken.
Een tijdje later werden ook Kiara en Femke wakker. Na pampercontrole, konden ze aan tafel voor druifjes en een koekje. Neil werd wakker rond 15u en Victoria sliep als een roosje verder tot 15u30.
Als iedereen zijn fruit en koekje op had, werd er volop buiten geravot. We speelden op het terras met de loopfietsjes en de kruiptunnel, het huisje en de zandbak waren ook weer erg in trek en samen gingen we de kippen voeren. Een dagtaak waar de kindjes allemaal naar uitkijken. Gelukkig laat het mooie lenteweer dit toe. Bij slecht weer voert moeke Vera de beestjes tijdens de middagdut van de kids.
Kort daarna ging alweer de eerste bel: de mama van Victoria.
Omstreeks 16u45 stond de papa van Kiara voor de deur en een kwartiertje later was ook Femke aan de beurt om achteren op papa's fiets huiswaarts te keren.
Als Neil vertrok rond 17u30 bleef moeke Vera achter in een 'stil huizeke'.
'k Ben dan maar snel aan het avondmaal voor het eigen gezin begonnen. Vandaag konden we dus vroeger dan voorzien aan tafel, tot vreugde van Kobe en Tibo wiens maagje héél hard knorde.

Aan alle kapoentjes een leuke avond en een deugddoende nachtrust gewenst, zodat jullie morgen weer fris op het appel zijn.

@ Inez (mama van Patrick): Véél sterkte en we duimen allemaal mee hoor !!!


moeke Vera

Geen opmerkingen: