KLEIN KADEEKE

de belevenissen van een gezin met véél kleine kadeekes ........
het leven zoals het is met
4 bio-kindjes: Kobe, Tibo, Litte en Gust
2 pleegkindjes: kleuter- en peutersmurf
2 weekend-/vakantiepleegkindjes: smurf en smurfin
1 Plan-'pleeg'dochter

zondag 1 maart 2009

lentekriebels !!!

Vandaag was een schitterende lentedag. We hebben volop van het stralende lentezonnetje kunnen genieten en de lentekriebeltjes lieten zich best wel voelen.
Het werd dus een 'werk-in-den-hof-dagje'.

Alle planten en struiken die aan een snoeibeurt toe waren, werden stevig onder handen genomen. Zo snoeide ik: de druivelaar, de blauwe regen, de laurierstruiken en de oleanders (beiden hadden zéér zware vorstschade) en de olijfbomen. Van de hortensia's, de asters en de sedum werden de dode/dorre takken en bloemen verwijderd.
In de winterberging trof ik nog een verrassing aan. Er lagen blijkbaar nog ongeopende zakjes met bloembollen die ik in de herfst op de kop had getikt, maar vergat te planten. Aangezien de bolletjes al kiemden, heb ik me samen met de kids aan het werk gezet. We hebben 2 prachtige schalen gevuld met krokusjes en blauwe druifjes en plaatsten die op het terras. De overige bolletjes werden her en der in de grond gestopt. Best laat, als ze dit jaar niet uitbundig bloeien, zullen we er volgend jaar des te meer geniet van hebben.
Vervolgens hebben we 2 helleborussen die in pot op het terras stonden en stekje gegeven in de tuin, dicht bij het keukenraam zodat we toch al wat kunnen genieten van 'het leven' in de tuin.
De overige helleborussen kregen eveneens een snoeibeurt. Overtollig blad werd weggeknipt, zodat de bloemen beter tot hun recht komen.

Als afsluiter van de dag kreeg het terras een flinke schrobbeurt. Een beetje vroeg voor een heuse lenteschoonmaak, maar 't heeft toch deugd gedaan, zo'n dagje buiten werken.
Een propere tuin, een kraaknet terras, ... zalig !!!

En dan ga ik nu, moe maar voldaan, in de zetel ploffen en nog ff TV kijken.

Doei
moeke V-ke

Geen opmerkingen: